wkr

Organiseert u uw evenement enkel voor uw collega's, dan dient u rekening te houden met de nieuwe WKR regeling.

Bij de WKR gaat het om loon. Daarom is het belangrijk te weten wat precies tot het loon hoort, loon is alles wat een werknemer krijgt op grond van zijn dienstbetrekking.

Met de komst van de WKR is het voor veel werkgevers een uitdaging om ervoor te zorgen dat het WKR budget op een inzichtelijke manier wordt verdeeld en beheerd. Niemand wil aan het eind van het jaar geconfronteerd worden met een overschrijding van het WKR budget en daardoor geconfronteerd worden met een naheffing van 80%. Dat is zonde en zeker niet nodig.

Bij de werkkostenregeling kunnen werkgevers hun personeelsleden, tot het vastgestelde percentage van 1,2% van de totale loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en het bedrijfsuitje. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf.

Komen deze kosten boven de 1,2 procent uit betaalt de werkgever 80 procent belasting over de vergoedingen.

Uitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden zijn volledig WKR onbelast. Dit biedt voordelen voor jou als bedrijf alles wat je organiseert op je eigen werkplek hoeft u niet ten laste van de vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom van uw onderneming te brengen. Wij van Qube kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijfsfeest op locatie er één woord om niet snel te vergeten.

Ook zou je er voor kunnen kiezen om met meerdere bedrijven een uitje te organiseren en dit op een werkplek van een bepaald bedrijf te organiseren waardoor u de kosten kan delen en niet hoeft te kijken naar de WKR regeling.

wkr